↓ Annonse
    Skriv ut

Næringsforeningen i Scenarier 2029

For å utvikle troverdige framtidsbilder trengs en klar oppfatning om hvilke drivkrefter som er de mest sentrale i regional verdiskaping og utvikling. Dette arbeidet skal Næringsforeningen delta i.

Scenarier 2029 er en videreføring av Scenarier RogalandAgder 2020 og Bergenscenarier 2020 som ble utviklet i 2005-07 for de samme regionene. Som den gang er International Research Institute of Stavanger - IRIS , Agderforskning og Berrefjord & Thommassen ansvarlig for utarbeidelsen, og Sparebank1 SR-Bank står for finansieringen. Det har skjedd dramatiske hendelser bare siden den gang, mye helt uventet (dobbel finanskrise, den afrikanske ”våren”, nye oljefunn). Noen av de utviklingstrekkene som den gang ble pekt på, fortsetter i et enda raskere tempo. Det er derfor viktig å fornye scenariene nå.

For å utvikle troverdige framtidsbilder trengs en klar oppfatning om hvilke drivkrefter som er de mest sentrale i regional verdiskaping og utvikling. Dette arbeidet skal Næringsforeningen delta i, først nå på en samling på Haukeliseter, hvor forskere og representanter for næringsliv i regionene samles. Hvordan vil de nåværende regionale næringsklyngene utvikle seg, og like viktig: kan vi se spirene til nye næringer, er blant temaene. Regionenes innovasjonsevne og kvaliteten på utdanningsinstitusjonene, fra barnehage til universitet, er også viktige temaer.

Scenarier 2029 skal etter planen presenteres i oktober.

Bli medlem av Næringsforeningen

Hvorfor bli medlem?
Meld inn din bedrift

"Bedre Leder"

- lederutviklingsprogram
Oppstart 3.november
 

Informasjon om kurset

Påmelding

↓ Annonse

MØTEKALENDER

<< Oktober 2015  >>
M T O T F L S
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

FØLG OSS!

Næringsforeningens samarbeidspartnere:

Advokat Kjær & Co
National Oilwell Varco
Deloitte
Frydenbø Bilsenter
Fjordkraft
DnB
Phonero
Kruse Smith AS
Hodejeger Åstveit