Kunstsiloen (illustrasjon).

Næringsforeningen støtter Kunstsiloen

08.02.2018 | Kronikk: Anita S. Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen
Kunstsiloen er et spennende og visjonært prosjekt som kan bidra til å gjøre byen vår mer attraktiv å bosette seg i og besøke. Det handler om god byutvikling, og om å bygge noe for fremtidige generasjoner.
Et av Næringsforeningens viktigste mål er å gjøre Kristiansandsregionen til en attraktiv næringsregion som evner å tiltrekke og beholde arbeidskraft. I  vår strategi sier vi også at vi skal være en næringspolitisk pådriver, som skal styrke Kristiansand som regionhovedstad. Særlig når det gjelder arbeidsplasser, boliger og kultur.

Et uttalt mål er også at vi evner å tiltrekke oss flere unge og de med høy utdannelse.
Med Kilden og Kunstsiloen side om side skaper vi et kraftsenter for kultur.

For å klare det er vi avhengige av å ha et godt arbeidsmarked. Men minst like viktig: Vi må ha en levende by med en rekke spennende og varierte kulturtilbud, aktiviteter og opplevelser.

Ordfører Harald Furre har tidligere uttalt at han ønsker seg en by som aldri sover, med en dobling av antall innbyggere i Kvadraturen. Dette støtter vi i Næringsforeningen, og vi har sammen tenkt høyt om hvordan vi kan gå fra 7200 innbyggere i Kvadraturen til 15.000.

Et levende byrom er nøkkelen for å lykkes.

Kunstsiloen er derfor et spennende og visjonært prosjekt som nettopp kan være med på å gjøre byen vår enda mer attraktiv både å bo og leve i, men også besøke. Ikke minst for alle kunst- og kulturinteresserte i inn- og utland.
Sier vi nei nå, er dette en mulighet vi ikke får igjen.

Det handler om god byutvikling og om å bygge noe for fremtidige generasjoner. Med Kilden og Kunstsiloen side om side skaper vi et kraftsenter for kultur.

Derfor er det viktig for Næringsforeningen å komme så tydelig på banen nå og si at vi støtter Kunstsiloen. Samlingen til Nicolai Tangen beskrives av kunstkjennere i både inn- og utland som noe helt unikt. Tenk om vi blir byen som sa nei til den, og heller lot samlingen gå til Henie Onstad-senteret i Oslo?

Det har hendt før at vi har latt sjanser gå fra oss. Som da tidligere ordfører i Kristiansand, Einar Hansen, sa nei til at vi skulle ta navnet «oljehovedstaden» på 60-tallet, og heller lot muligheten gå til Stavanger.

Sier vi nei nå, er dette en mulighet vi ikke får igjen.

Tangens samling skaper et flott utgangspunkt for å bygge en fantastisk attraksjon.

For dette må bli et levende hus, og det har vi også tillit til at vi får. Reidar Fuglestad har tidligere hatt en sentral rolle i å bygge opp en av Norges desidert største attraksjoner i Dyreparken. Er det en person vi har tillit til at innehar de rette kvalifikasjonene for å klare det med Kunstsiloen, ja, så er det Fuglestad. Vi ser med forventing og spenning fram til vi får vite mer om de konkrete planene for innholdet i siloen.

Omdømmemessig vil Kunstsiloen være et løft for regionen. Det viser at vi tør å tenke stort og sette oss høye ambisjoner. Altså det stikk motsatte av gamle betegnelser som har heftet ved sørlendingen, som "sidrompa" og "treig".

Det gjør jo ikke så mye om vi nå rister av oss disse?
facebook

Relaterte saker