AA

Matsvinn blir Matvinn

  • 24. nov 2017 , kl. 1200 - 1330
  • Grønt Senter, Odderøyveien 5, Odderøya
  • Påmelding - Innen 23.11.17 kl 14.00

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN

Prosjektleder Arne Otto Iversen har stor tro på prosjektet og gleder seg til «restelunsj».

Opplev en velsmakende lunsj laget av bifangst og utsorterte grønnsaker. Grønt Senter sin «signaturrett». Og hør hvordan vi har tenkt å gjøre det for å minske matsvinnet i Kristiansand.

Denne gang inviterer vi til lansering av «resteposen» som vi ønsker at alle kafèer og restauranter skal benytte seg av. Spiser du ikke opp maten din, vil du automatisk få tilbud om å ta med deg hjem restene.

Havet er fullt av mange spennende fiskeslag, men dessverre blir ikke alt spist. I fiskedisken gjøres det kun plass til en håndfull arter og derfor blir store deler av sidefangsten kassert.

Sidefangsten blir hovedingrediens under lunsjen. Vi vet ennå ikke hva som hentes opp av trålposen, men godt blir det. Tilbehøret består av grønnsaker som av visuelle årsaker aldri blir solgt i butikk. Til dessert stiller Hennig-Olsen med spennende vrakis og iskremprodusenten fortelle også om sitt systematiske arbeid for å redusere matsvinn.

Det er restaurantgründer Øyvind Nese og kokk Jarl Vøllestad – kjent blant annet fra Bakgården og Måltid – som står for tilberedningen.  Innslag også fra fiskehandler som dyrker fram et marked for mye av den fisken som i dag går over bord.  Utfordringen så langt har vært at det mangler et omsetningsledd for det som i mange tilfeller er eksklusive fiskeslag.

Fakta: I følge matvett.no kastes det over 355 000 tonn mat som kunne ha vært spist i Norge. Dette ønsker Næringsforeningen, sammen med Klimaalliansen å sette fokus på.

Møt gjerne opp i god tid, det er varm mat som serveres, og vi starter presis 😊

Program:

12.00: Anita S Dietrichson ønsker velkommen, sammen med Arne Otto Iversen – Maten serveres (buffet)

12.15: Renate Hægeland, gruppeleder Høyre: Hvorfor skal Kristiansand bli best i landet på å redusere matsvinnet?

12.30: Solvor Stølevik, By- og samfunn, Kristiansand kommune. Kristiansand kommune arbeider med matsvinn over flere områder. Hvordan gjør de det?

12.40: Representant fra Restaurantbransjen: Dette gjør vi i serveringsbransjen. Presentasjon av MatVinnposen.

13.00: Is servering og Hanne Jørgensen, Hennig-olsen IS: Slik arbeider vi for å redusere matsvinn.

13.15: Trine på Gården: Økt samarbeid med bøndene har gitt redusert matsvinn og leveringsgrad på dyrkingen.

13.25: Kort oppsummering og veien videre

Hjertelig velkommen, og spesielt ønsker vi velkommen til hotell- og restaurantbransjen.

Pris:
Medlemmer av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen eller Kristiansand restaurantforening: 250,- +  mva
Ikke-medlemmer: 500,- +mva

Bindende påmelding!

Annonse
Annonse
Annonse

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN
Annonse
Annonse
Annonse

Prosjektleder Arne Otto Iversen har stor tro på prosjektet og gleder seg til «restelunsj».

Opplev en velsmakende lunsj laget av bifangst og utsorterte grønnsaker. Grønt Senter sin «signaturrett». Og hør hvordan vi har tenkt å gjøre det for å minske matsvinnet i Kristiansand.

Denne gang inviterer vi til lansering av «resteposen» som vi ønsker at alle kafèer og restauranter skal benytte seg av. Spiser du ikke opp maten din, vil du automatisk få tilbud om å ta med deg hjem restene.

Havet er fullt av mange spennende fiskeslag, men dessverre blir ikke alt spist. I fiskedisken gjøres det kun plass til en håndfull arter og derfor blir store deler av sidefangsten kassert.

Sidefangsten blir hovedingrediens under lunsjen. Vi vet ennå ikke hva som hentes opp av trålposen, men godt blir det. Tilbehøret består av grønnsaker som av visuelle årsaker aldri blir solgt i butikk. Til dessert stiller Hennig-Olsen med spennende vrakis og iskremprodusenten fortelle også om sitt systematiske arbeid for å redusere matsvinn.

Det er restaurantgründer Øyvind Nese og kokk Jarl Vøllestad – kjent blant annet fra Bakgården og Måltid – som står for tilberedningen.  Innslag også fra fiskehandler som dyrker fram et marked for mye av den fisken som i dag går over bord.  Utfordringen så langt har vært at det mangler et omsetningsledd for det som i mange tilfeller er eksklusive fiskeslag.

Fakta: I følge matvett.no kastes det over 355 000 tonn mat som kunne ha vært spist i Norge. Dette ønsker Næringsforeningen, sammen med Klimaalliansen å sette fokus på.

Møt gjerne opp i god tid, det er varm mat som serveres, og vi starter presis 😊

Program:

12.00: Anita S Dietrichson ønsker velkommen, sammen med Arne Otto Iversen – Maten serveres (buffet)

12.15: Renate Hægeland, gruppeleder Høyre: Hvorfor skal Kristiansand bli best i landet på å redusere matsvinnet?

12.30: Solvor Stølevik, By- og samfunn, Kristiansand kommune. Kristiansand kommune arbeider med matsvinn over flere områder. Hvordan gjør de det?

12.40: Representant fra Restaurantbransjen: Dette gjør vi i serveringsbransjen. Presentasjon av MatVinnposen.

13.00: Is servering og Hanne Jørgensen, Hennig-olsen IS: Slik arbeider vi for å redusere matsvinn.

13.15: Trine på Gården: Økt samarbeid med bøndene har gitt redusert matsvinn og leveringsgrad på dyrkingen.

13.25: Kort oppsummering og veien videre

Hjertelig velkommen, og spesielt ønsker vi velkommen til hotell- og restaurantbransjen.

Pris:
Medlemmer av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen eller Kristiansand restaurantforening: 250,- +  mva
Ikke-medlemmer: 500,- +mva

Bindende påmelding!

Våre hovedsamarbeidspartnere