Merethe Haugå er en av deltagerne i mentorordningen, og ser fram til å få en å sparre med.

10 mentorpar er klare

10.08.2017 | Ingrid Michalsen
Mandag 14. august er det offisiell oppstart av den nye mentordningen til Næringsforeningens Women in Business.
artikkelen fortsetter under annonsen
Fagopplæring Syd
Mandag 14. august er det klart for det aller første møte mellom ti mentorer og deres protesjeer i Generalboligen. Det var i mai at Næringsforeningens Women in Business gikk ut og lanserte nyheten om en egen mentorordning for medlemmer av nettverket.

De ti kandidatene/protesjeene ble alle presentert på Sommerfesten til Women in Business 13. juni. Nå er også de ti mentorene klare, og førstkommende mandag er det klart for aller første møte mellom parene. Anita S. Dietrichson sier satsingen på mentorordningen henger sammen med et ønske om å øke andelen kvinnelige ledere i regionen, og styrke deres kompetanse.

- De aller fleste av oss har personer vi ser opp til, enten fordi det er personene i seg selv vi beundrer, eller det er egenskapene som personen har. Det å kunne se opp til noen, ha noen å strekke seg etter, er med å bidra til at vi løfter oss – uansett om det er privat eller på jobb, om vi er unge eller gamle, sier Dietrichson.

- Å få en mentor er verdifullt. Du får en person som har vært « i krigen før», en person som genuint vil deg vel, ønsker å lytte og dele av sine erfaringer. Mange sier at de ikke ville klart seg uten. Og mange har hatt uformelle mentorer som de har benyttet seg av. Vi gjør det formelt, og knytter sammen personer som ikke kjenner hverandre, men som vi ser kan ha stort faglig utbytte av hverandre, og som vi håper og tror matcher hverandre bra, supplerer hun.

Håkon Øgaard fra CR-group skal lede oppstartsmøtet, og vil lede to andre fellesmøter mellom mentorene og protesjeene i løpet av det neste året. Øgaard har bred erfaring med oppfølging av andre mentorprogram, deriblant Trainee Sør og NEW.

De ti mentorene blir først offentliggjort på møte mandag.

For mer informasjon om Women in Business, og hvordan du kan bli medlem, trykk her. 

 
facebook

Relaterte saker