AA

25 år i Bakgården

  • Fra venstre Rune Kaarbø og Gudmund Pedersen med den gjeve prisen for "Årets reiselivsbedrift", som de vant i 2016.
Medlemsnytt

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN

Gjennom et kvart århundre har Gudmund Pedersen og Rune Kaarbø servert drinker i en av Kristiansands mest kjente bakgårder.

31. juli 1993 åpnet  Pedersen og  Kaarbø baren på 64 kvadratmeter, som skulle bli en institusjon for mange kristiansandere og langveisfarere. De brukte en liten annonse i Fædrelandsvennen, men det stod kø langt nedover gaten på åpningsdagen.

Denne annonsen stod i Fædrelandsvennen før åpning i 1993.

– En time etter at vi åpnet måtte våre utkårede trå til med å rydde for vi gikk tom for glass, smiler Kaarbø.

Pedersen og Kaarbø traff hverandre på midten av 70-tallet da begge jobbet på Caledonien, hvor det på det tidspunktet gikk mest i Tom Collins, Singapore Sling og vodka og mineralvann eller whiskey og vann. Begge to ønsket mer enn dette.

–  Ideen var å gjøre mer enn hva vi på det tidspunktet fikk lov til å gjøre på Caledonien. Vi ønsket å eksperimentere med drinker og utvikle dem, lage noe som ingen hadde smakt før, forteller Kaarbø.

I 1998  begynte de å å bruke kun friske frukter og flere «frosne»drinker lagd på sorbet og iskrem. De sluttet helt med sourmix og andre safter/juicer med e-stoffer.

–  Det var ingen andre som hadde gjort dette i Kristiansand og det ble raskt veldig populært, forteller Kaarbø.

Også bruk av isbiter har etterhvert blitt en kunst.

– Det må masse is i drinkene, og de vi bruker er laget i en spesialmaskin som gjør at de blir krystallklare, runde og store, og de holder en temperatur på -22 grader, utdyper Kaarbø.

Ser gjestene

Hos de ansatte på Bakgården står service og gjestene i høysetet, og Kaarbø mener at det også er en av hovedgrunnene til at de har klart å holde på i 25 år.

– Både Gudmund og jeg vet hva service er, og det er avgjørende at det gjøres med hjertet. Det er veldig viktig at gjesten føler du har omtanke for dem. Det skal være et møtested med trygg atmosfære, i tillegg til at vi har god kompetanse på det vi serverer, sier Kaarbø.

For at de skal klare å holde på i 25 år til mener Kaarbø at de må bli enda bedre på det de er gode på. De ønsker å satse på kurs, og fortsette med det relativt nye konseptet hos dem, nemlig musikk-bingo.

– Grunnen til at vi har klart å gjøre det bra og fortsatt vil gjøre det bra,  er at vi har vært nytenkende. Vi har også gode folk i baren, både faglig og menneskelig, sier Kaarbø.

Han trekker særlig frem Terje Sollie, som jobber både som daglig leder og tar vakter i baren hvor han ønsker gjester velkommen annenhver helg.  Barsjef Stian Wehus har vært norgesmester i bartending de to siste årene og hevdet seg med blant annet med fjerde plass i sin gruppe i Verdensmesterskapet. Ifølge Kaarbø har barens ansatte gjennom tidene sanket flere premier enn noen andre barer i Norge.  Selv er Kaarbø snart pensjonist, og står ikke like mye bak baren lenger. Han jobber imidlertid både med administrasjon og med kurs for gjester med morsomme smakinger, cocktail for hjemmebar og morsomme brennevinshistorier.

 

Annonse
Annonse
Annonse

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN
Annonse
Annonse
Annonse
Gjennom et kvart århundre har Gudmund Pedersen og Rune Kaarbø servert drinker i en av Kristiansands mest kjente bakgårder.

31. juli 1993 åpnet  Pedersen og  Kaarbø baren på 64 kvadratmeter, som skulle bli en institusjon for mange kristiansandere og langveisfarere. De brukte en liten annonse i Fædrelandsvennen, men det stod kø langt nedover gaten på åpningsdagen.

Denne annonsen stod i Fædrelandsvennen før åpning i 1993.

– En time etter at vi åpnet måtte våre utkårede trå til med å rydde for vi gikk tom for glass, smiler Kaarbø.

Pedersen og Kaarbø traff hverandre på midten av 70-tallet da begge jobbet på Caledonien, hvor det på det tidspunktet gikk mest i Tom Collins, Singapore Sling og vodka og mineralvann eller whiskey og vann. Begge to ønsket mer enn dette.

–  Ideen var å gjøre mer enn hva vi på det tidspunktet fikk lov til å gjøre på Caledonien. Vi ønsket å eksperimentere med drinker og utvikle dem, lage noe som ingen hadde smakt før, forteller Kaarbø.

I 1998  begynte de å å bruke kun friske frukter og flere «frosne»drinker lagd på sorbet og iskrem. De sluttet helt med sourmix og andre safter/juicer med e-stoffer.

–  Det var ingen andre som hadde gjort dette i Kristiansand og det ble raskt veldig populært, forteller Kaarbø.

Også bruk av isbiter har etterhvert blitt en kunst.

– Det må masse is i drinkene, og de vi bruker er laget i en spesialmaskin som gjør at de blir krystallklare, runde og store, og de holder en temperatur på -22 grader, utdyper Kaarbø.

Ser gjestene

Hos de ansatte på Bakgården står service og gjestene i høysetet, og Kaarbø mener at det også er en av hovedgrunnene til at de har klart å holde på i 25 år.

– Både Gudmund og jeg vet hva service er, og det er avgjørende at det gjøres med hjertet. Det er veldig viktig at gjesten føler du har omtanke for dem. Det skal være et møtested med trygg atmosfære, i tillegg til at vi har god kompetanse på det vi serverer, sier Kaarbø.

For at de skal klare å holde på i 25 år til mener Kaarbø at de må bli enda bedre på det de er gode på. De ønsker å satse på kurs, og fortsette med det relativt nye konseptet hos dem, nemlig musikk-bingo.

– Grunnen til at vi har klart å gjøre det bra og fortsatt vil gjøre det bra,  er at vi har vært nytenkende. Vi har også gode folk i baren, både faglig og menneskelig, sier Kaarbø.

Han trekker særlig frem Terje Sollie, som jobber både som daglig leder og tar vakter i baren hvor han ønsker gjester velkommen annenhver helg.  Barsjef Stian Wehus har vært norgesmester i bartending de to siste årene og hevdet seg med blant annet med fjerde plass i sin gruppe i Verdensmesterskapet. Ifølge Kaarbø har barens ansatte gjennom tidene sanket flere premier enn noen andre barer i Norge.  Selv er Kaarbø snart pensjonist, og står ikke like mye bak baren lenger. Han jobber imidlertid både med administrasjon og med kurs for gjester med morsomme smakinger, cocktail for hjemmebar og morsomme brennevinshistorier.

 

Tagger:

Våre hovedsamarbeidspartnere

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?

Fyll ut skjemaet nedenfor