Prosjektleder Patricia
Hartmann og prosjektrådgiver Ann O. Jørgensen er svært fornøyde med å ha kommet med i statsbudsjettet.

Inne på statsbudsjettet

15.10.2021 | Ingrid Michalsen
Likestilt arbeidsliv får midler i statsbudsjettet for 2022, som et av få konkrete tiltak. - Det betyr veldig mye for oss med tanke på mandatet vi har fått fra fylkestinget, sier prosjektleder, Patricia Hartmann.
artikkelen fortsetter under annonsen
Fagopplæring Syd
- Vi må takke for tilliten, dette betyr veldig mye for oss. Det er selvsagt med et lite forbehold om hva den nye regjeringen gjør med statsbudsjettet, men jeg tror det skal mye til å få ut noe som dreier seg om å bekjempe utenforskap,  jobb til alle og et mer mangfoldig arbeidsliv, sier Patricia Hartmann, i Agder fylkeskommune.

Hun er prosjektleder for Likestilt Arbeidsliv, et program som hadde sitt forprosjekt fra 2016-2018, og som nå er inne i hovedprosjektfasen. Målet er å skape et nasjonalt program for likestillings- og mangfoldssertifisering av bedrifter og virksomheter, på lik linje med Miljøfyrtårnsertifiseringsordningen.

Nær målet


- Vi har jobbet med kvalitet og synlighet. Vi har løftet opp prosjektet med tanke på sosial bærekraft og bærekraftig virksomhetsstyring. Vi ser at vi treffer et behov, godt hjulpet av et forsterket lovverk, både i Norge, men også internasjonalt, som EUs taksonomi. Vi jobber for å inkludere alle i næringslivet, forteller Hartmann.

15 virksomheter ble sertifisert i pilotprosjekt, nesten samtlige av disse går nå gjennom en resertifiseringsfase. I tillegg er 14 virksomheter kommet med i hovedprosjektet, deriblant MHWirth, Mandals, BDO, Arendal kommune, Arendals fossekompani og Næringsforeningen, for å nevne noen.

- I statsbudsjettet står det «særskilte (eller øremerket) tilskuddsmidler» som skal gå til hovedprosjektet. Vi har aldri vært så nær som nå, for å kunne si at vi vil ha klar en permanent ordning som kan rulles ut nasjonalt. Det er noe hele Agder har grunn til å være stolte av, fordi dette er utviklet i samarbeid med mange tunge og viktige næringsaktører i regionen, både private og offentlige.

[caption id="attachment_22150" align="aligncenter" width="555"] F.v. Prosjektmedarbeider Helena Frustøl (jobber fast i Næringsforeningen), prosjektleder Patricia Hartmann og prosjektrådgiver Ann Jørgensen. Foto: Agder fylkeskommune[/caption]

Viktig samarbeid


Hartmann sier de har jobbet hardt og godt for å komme med i statsbudsjettet.

- Vi har jobbet på mange fronter, også nasjonalt, for å løfte ordningen som et relevant, anvendelig og ikke minst lønnsomt arbeidsgiververktøy. Vi fikk veldig gode signaler allerede da vi ble løftet inn i Norges Handlingsplan, som et konkret verktøy for å nå FNs bærekraftsmål 2030, av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. I tillegg har vi holdt mange foredrag og møter, vi har vært mye ute og informert om prosjektet, sier Hartmann, som sier følgende venter i tiden fremover:

- Nå gjenstår å finne den rette driftsmodellen videre, og vi jobber med både etter- og videreutdanning, kompetanseprogrammer, og ikke minst en digital portal. Produktet, og innholdet, vil uansett krever kontinuerlig utvikling. Vi har tette og gode relasjoner til forskningsmiljøet i hele Norge, og svært kompetente samarbeidspartnere. Næringsforeningen er også svært viktig samarbeidspartner for mobiliseringen av næringslivet, slik at man kan få flest mulig bedrifter med. Vi trenger felles innsats for å heve levekårene på Agder, avrunder Hartmann.
facebook

Relaterte saker