AA

Nye kurs i 2020

Medlemsnytt

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN

Da Anita S. Dietrichson startet kjøkkenhage-kurs i 2019 visste hun ikke at det ville bli venteliste på disse.

Nå lanserer hun nye kurs i 2020. Temaet er det å holde en kjøkkenhage – et tema som i kraft av FNs mål for bærekraft begynner å spire:

– Kjøkkenhagekursene jeg holdt i fjor var fullbooket nesten før jeg fikk fortalt det på sosiale medier, derfor setter jeg opp nye også for våren 2020, og det første i mars er allerede fullbooket. Så blir det noe mer i april og mai, men datoer er ikke fastsatt ennå. I tillegg skal jeg holde flere Bokashikurs i vår, både i Kristiansand, Flekkefjord og Grimstad.

Flere og flere velger å dyrke litt selv, alt fra enkle potter på terrassen til mer avansert kjøkkenhage.

– Å se små frø bli til noe stort, gir både energi og glede i tillegg til egendyrket mat. Hagearbeid kan være terapi for noen og i tillegg kan det være en veldig fin måte å bevege seg på, mener Dietrichson.

Kursene holdes på Stangenes, i regi av firmaet «Drivhuset mitt». Her er det både drivhus og kjøkkenhage sånn at det er mulighet til å se ferdige resultater av det som er mulige å få til selv. Dietrichson peker selv på mulige årsaker til at denne aktiviteten får så mye oppbakking:

– Jeg tenker at det er mye fokus på å spise riktig og spise grønt. Så lurer mange på: Hvordan skal jeg begynne, og hva bør jeg starte med? Hva er det å prikle, og når kan jeg se om tomatene er modne? Hvordan får jeg laget en god og næringsrik jord? Og hva bruker jeg alle tomatene til?

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN
Da Anita S. Dietrichson startet kjøkkenhage-kurs i 2019 visste hun ikke at det ville bli venteliste på disse.

Nå lanserer hun nye kurs i 2020. Temaet er det å holde en kjøkkenhage – et tema som i kraft av FNs mål for bærekraft begynner å spire:

– Kjøkkenhagekursene jeg holdt i fjor var fullbooket nesten før jeg fikk fortalt det på sosiale medier, derfor setter jeg opp nye også for våren 2020, og det første i mars er allerede fullbooket. Så blir det noe mer i april og mai, men datoer er ikke fastsatt ennå. I tillegg skal jeg holde flere Bokashikurs i vår, både i Kristiansand, Flekkefjord og Grimstad.

Flere og flere velger å dyrke litt selv, alt fra enkle potter på terrassen til mer avansert kjøkkenhage.

– Å se små frø bli til noe stort, gir både energi og glede i tillegg til egendyrket mat. Hagearbeid kan være terapi for noen og i tillegg kan det være en veldig fin måte å bevege seg på, mener Dietrichson.

Kursene holdes på Stangenes, i regi av firmaet «Drivhuset mitt». Her er det både drivhus og kjøkkenhage sånn at det er mulighet til å se ferdige resultater av det som er mulige å få til selv. Dietrichson peker selv på mulige årsaker til at denne aktiviteten får så mye oppbakking:

– Jeg tenker at det er mye fokus på å spise riktig og spise grønt. Så lurer mange på: Hvordan skal jeg begynne, og hva bør jeg starte med? Hva er det å prikle, og når kan jeg se om tomatene er modne? Hvordan får jeg laget en god og næringsrik jord? Og hva bruker jeg alle tomatene til?

Tagger:

Våre hovedsamarbeidspartnere

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?

Fyll ut skjemaet nedenfor