Resertifiseres som Miljøfyrtårn-bedrift

04.06.2021 | Ingrid Michalsen
Næringsforeningen resertifseres som Miljøfyrtårn-bedrift, og får skryt fra sertifisør, Øystein Holvik.
- Jeg er særlig imponert over at Næringsforeningen har jobbet så aktivt for at flere medlemsbedrifter skal bli sertifiserte, sier Øystein Holvik, som er sertifisør for Stiftelsen Miljøfyrtårn.

[caption id="attachment_6298" align="alignright" width="213"] Øystein Holvik . Foto: Kristiansand Kommune.[/caption]

- Og det er flott at Næringsforeningen har fått bra sykkelparkering, og kjøpt elbil, legger han til.

Det var i 2015 at Næringsforeningen besluttet å sertifisere seg gjennom Miljøfyrtårn, og sertifiseringen skal fornyes hvert tredje år. Holvik var selv sentral da Miljøfyrtårn i sin tid ble opprettet i 1996, og ble i 2016 hedret med Kristiansand kommunes miljøpris for sin utrettelige innsats for klima og miljø-saken gjennom mange år.

Holvik ser imidlertid noen forbedringsområder hos næringsforeningen.

- Dere kan bli bedre når det gjelder å dokumentere avfallsmengder og kildesorteringsgrad, samt energidata. En bedre systematikk og konkrete måltall for det, gir mye bedre kontroll på hvor mye man faktisk kaster og forbruker, sier Holvik.

Vil du vite mer om hvordan du blir sertifisert?

Administrerende direktør i Næringsforeningen, Trond M. Backer, sier sertifiseringen er viktig for foreningen.

- Næringslivets kunder og ansatte forventer i stadig større grad at bedrifter tar bærekraftansvar. Med våre 1100 medlemsbedrifter er vi Sørlandets største næringslivsnettverk, og vi representerer bredden av næringslivet i regionen. Derfor er derfor viktig for oss å gå foran med et godt eksempel, påpeker Backer.

- Som miljøfyrtårnbedrift får vi hjelp til å iverksette konkrete og lønnsomme bærekraftstiltak i egen virksomhet. Gjennom dette ønsker vi å være gode ambassadører for våre medlemmer. I tillegg er et av våre fire strategiske satsningsområder «Grønn omstilling av regionen». Miljøsertifisering er et viktige tiltak i denne satsningen, utdyper Backer videre.

Anne Marit Thomassen i Næringsforeningen har vært ansvarlig for sertifiseringsprosessen internt helt siden foreningen ble sertifisert for første gang i 2015.

- Det mest givende og positive ved å være en sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift er at vi må ha fokus  på forankring og bevisstgjøring internt på viktige spørsmål rundt HMS, miljø og bærekraft. Det skjerper oss, sier Thomassen, som også sier arbeidet krever en del.

- Prosessen med å rapportere og analysere forhold i bedriften som fører til godkjent sertifisering, kan være utfordrende.  Det er en del ting man skal igjennom, men samtidig skaper det god struktur på bærekraftarbeidet internt i virksomheten. Men det skal nevnes at Miljøfyrtårn har et godt elektronisk verktøy som gjør at man kan systematisk jobbe seg gjennom arbeidet på en god og ryddig måte.
facebook

Relaterte saker