Medlemsnytt
Bildet er tatt til Roots Festivalen på Eikerapen men illustrerer festivalområdet til villmarksfestivalen.

Satser fortsatt på villmarksfestival

16.04.2020 | Lotte Blom van der Male
Vi har tatt en prat med Per Thunstad, daglig leder av festivalen Høyt og Vilt og marketing manager på Eikerapen Gjestegaard. Har han fortsatt troen på festivalen?
artikkelen fortsetter under annonsen
Fagopplæring Syd
- Høyt og Vilt er en festival som foregår utendørs - en villmarks-festival - har du troen på at den kan avholdes som planlagt 3. til 6. september?

- Ja, og vi har selvfølgelig snakket med myndighetene med tanke på langtidsperspektivet. De mener at det å ha optimisme og tro og holde næringslivet i gang, det er viktig. De sier selvfølgelig at det er vanskelig å spå noe om fremtiden, men høsten 2020 tegner relativt bra ut i fra dagens situasjon.

- Hvordan går det med påmeldingen? Hva er status?

- Per dags dato er det ingen samarbeidspartnere og ingen sponsorer som har trukket seg. Det er veldig positivt, og det er vi veldig takknemlige for. Med tanke på det å tiltrekke artister kan man jo selvfølgelig si at artistverdenen blør. Mange går digitalt med streaming, men man har ikke samme nærhet. Vi ønsker å ha norske artister, og vi får stadig bekreftelse på at norske artister stiller opp til høsten.

- Hva ville kunne ødelegge for dere?

- Det vil jo selvfølgelig være hvis vi blir pålagt av myndighetene å ikke gjennomføre, det er jo de som setter retningslinjene. Akkurat nå ønsker vi ikke å tenke i de baner, vi forblir positive så lenge det er mulig og vi har troen på at vi kan få til Høyt og Vilt i september.

- Er det noe som må tilpasses eller endres på festivalen?

- Ja, vi har sett litt på dette med antall. Det må vi nok begrense litt. Og så må vi kanskje også gjøre noe med den fysiske nærheten, og det er kanskje den største utfordringen. Vi hadde mål om å ha besøk av cirka 2000 mennesker disse dagene - ikke alle på en dag - men det er klart, hvis du får besøk av 500 til 600 mennesker hver dag så må vi begrense billettsalget på antall personer hver dag. I tillegg må vi ha et litt større vaktkorps enn vi kanskje hadde tenkt.

Det blir heller ikke alkoholservering på selve festivalområdet. Det har å gjøre med sikkerheten, så vi legger alkoholsalget til hotellet istedenfor. Hvis vi samler 500 mennesker med alkohol på ett sted, så blir det vanskelig å ha kontroll på avstand blant folk.

- Avslutningsvis, hvordan oppsto tanken om festivalen?

- Åseral er jo en destinasjon som ligger litt uten for kystveien, cirka halvannen time fra kysten. Vi har jo flott natur som på mange måter er lite brukt og lite forstått, kanskje. Vi bygde opp litt erfaring med de som besøker Åseral, og for å sette Åseral på kartet valgte vi å arrangere en villmarksfestival fordi det aldri har vært arrangert noe slikt på Sørlandet.

Det er en drøss med musikkfestivaler, og en villmarksfestival er kanskje litt utenom det vanlige. Vi lagde også et forstudie for å se om det var marked for det, og fikk god tilbakemelding. Så satte vi i gang, avslutter Per Thunstad.
facebook

Relaterte saker