AA
  • Forside
  • Vinmingling på Grønt Senter

Vinmingling på Grønt Senter

  • 26. apr 2019 , kl. 1900 - 2200
  • Odderøyveien 5, Grønt Senter
  • Påmelding - 25 april, klokken 14:00

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN

Vinsmakekveld – tema Italia

Grønt Senter og Næringsforeningen har gleden av å invitere til vinsmakekveld der det matches edle dråper med tilhørende småretter.

Tematisk er kvelden valgt til Italia.  Dette noe uregjerlige støvelland ved Middelhavet har en rekke fremragende vinprodusenter som jobber i tråd med natur og kultur, uten bruk av unødvendige tilsetninger i vinmark eller kjeller.

Vinsmakingen arrangeres i samarbeid med importøren NON DOS som i mer enn ti år har arbeidet med produsenter som lager vin på naturlig vis, uten bruk av snarveier og tilsetningsstoffer.  Vinen er gjerne økologisk eller biodynamisk sertifisert – dette er begreper du vil få en større kunnskap om under smakingen.  Vi kan love deg en hyggelig kveld i godt selskap der du får smake usminket, ren og levende vin.

Her er vinene som vil bli servert: 

Casa Belfi Naturalmentefrizzante

Maurizio Donadi lager biodynamisk prosecco slik den opprinnelig ble laget – i Valdobbiadene-Conegliano i nordøst-Italia. Vinen gjæres på amfora og sement. Og når våren kommer tappes den på flaske, hvor den danner bobler på naturlig vis. Bunnfallet er intakt (colfòndo), noe som bevarer både friskhet og aromaer.

Cinque Campi Particella

Cinque Campis vinmarker ligger i åssiden over Reggio, i Emilia-Romagna. Gården og vinåkrene har gått i arv fra far til sønn i over 200 år. Vanni Nizzoli holder stafettpinnen nå.

Caravaglio Salina Bianco Occhio di Terra

Antonino Caravaglio holder til ved foten av vulkanen Monte dei Porri på øya Salina utenfor nordkysten av Sicilia. Han eier totalt 16 hektar økologisk sertifiserte vinmarker fordelt på 60 små parseller på de vulkanske øyene Salina, Vulcano og Lipari utenfor nordkysten av Sicilia.

Castell’in Villa Chianti Classico

Castell’in Villa drives av den greskfødte Prinsesse Coralia Pignatelli della Leonessa, som bor i et middelaldertårn i den nordlige delen av Castelnuovo Berardenga, i Chianti Classico. Av de totalt 300 hektarene på eiendommen er 54 plantet med vinmarker som dyrkes på økologisk vis. I tillegg til vin lages det olivenolje fra 6000 oliventrær og jaktes på fasan, hare og villsvin i skogen på eiendommen.

Servering:

Det er sagt at italieneren er virkelig gode på tre ting: Vin. Mat. Og kombinasjonen vin og mat.

Vi skal prøve å gjøre ære på temaet Italia og vil derfor servere enkelte småretter som matcher de edle dråper.  (Det presiseres at dette vil være mindre retter og ikke full middag)

Hege Vevle er ansvarlig for matserveringen.  Hun har lang erfaring som kokk, blant annet fra Bølgen og Moi.  I samarbeid med vinimportør vil hun velge ut og servere mat som kompletterer smakspaletten.

Pris:

Pris for Næringsforeningens medlemmer kr 550.-

Ordinær pris kr 750.-

Begrenset antall plasser!

Bindende påmelding.

 

 

 

 

 

 

Annonse
Annonse
Annonse

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN
Annonse
Annonse
Annonse

Vinsmakekveld – tema Italia

Grønt Senter og Næringsforeningen har gleden av å invitere til vinsmakekveld der det matches edle dråper med tilhørende småretter.

Tematisk er kvelden valgt til Italia.  Dette noe uregjerlige støvelland ved Middelhavet har en rekke fremragende vinprodusenter som jobber i tråd med natur og kultur, uten bruk av unødvendige tilsetninger i vinmark eller kjeller.

Vinsmakingen arrangeres i samarbeid med importøren NON DOS som i mer enn ti år har arbeidet med produsenter som lager vin på naturlig vis, uten bruk av snarveier og tilsetningsstoffer.  Vinen er gjerne økologisk eller biodynamisk sertifisert – dette er begreper du vil få en større kunnskap om under smakingen.  Vi kan love deg en hyggelig kveld i godt selskap der du får smake usminket, ren og levende vin.

Her er vinene som vil bli servert: 

Casa Belfi Naturalmentefrizzante

Maurizio Donadi lager biodynamisk prosecco slik den opprinnelig ble laget – i Valdobbiadene-Conegliano i nordøst-Italia. Vinen gjæres på amfora og sement. Og når våren kommer tappes den på flaske, hvor den danner bobler på naturlig vis. Bunnfallet er intakt (colfòndo), noe som bevarer både friskhet og aromaer.

Cinque Campi Particella

Cinque Campis vinmarker ligger i åssiden over Reggio, i Emilia-Romagna. Gården og vinåkrene har gått i arv fra far til sønn i over 200 år. Vanni Nizzoli holder stafettpinnen nå.

Caravaglio Salina Bianco Occhio di Terra

Antonino Caravaglio holder til ved foten av vulkanen Monte dei Porri på øya Salina utenfor nordkysten av Sicilia. Han eier totalt 16 hektar økologisk sertifiserte vinmarker fordelt på 60 små parseller på de vulkanske øyene Salina, Vulcano og Lipari utenfor nordkysten av Sicilia.

Castell’in Villa Chianti Classico

Castell’in Villa drives av den greskfødte Prinsesse Coralia Pignatelli della Leonessa, som bor i et middelaldertårn i den nordlige delen av Castelnuovo Berardenga, i Chianti Classico. Av de totalt 300 hektarene på eiendommen er 54 plantet med vinmarker som dyrkes på økologisk vis. I tillegg til vin lages det olivenolje fra 6000 oliventrær og jaktes på fasan, hare og villsvin i skogen på eiendommen.

Servering:

Det er sagt at italieneren er virkelig gode på tre ting: Vin. Mat. Og kombinasjonen vin og mat.

Vi skal prøve å gjøre ære på temaet Italia og vil derfor servere enkelte småretter som matcher de edle dråper.  (Det presiseres at dette vil være mindre retter og ikke full middag)

Hege Vevle er ansvarlig for matserveringen.  Hun har lang erfaring som kokk, blant annet fra Bølgen og Moi.  I samarbeid med vinimportør vil hun velge ut og servere mat som kompletterer smakspaletten.

Pris:

Pris for Næringsforeningens medlemmer kr 550.-

Ordinær pris kr 750.-

Begrenset antall plasser!

Bindende påmelding.

 

 

 

 

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?

Fyll ut skjemaet nedenfor