AA

AKTUELT

Kunstsilo er god næringspolitikk

Fylkestinget og Kristiansand kommune bør gå inn for å øke årlig driftstilskudd til Sørlandets Kunstmuseum/Kunstsilo. Det er en god investering i å fortsette den gode trenden og positive utviklingen landsdelen nå er inne i.

Les mer

Vår Herres klinkekule

Agder har i Regionplan 2030 formulert målet om å bli landets første helelektriske region. Det er ambisiøst, men skyter man etter månen havner man som kjent blant stjernene selv om man bommer. Det er slike initiativ generasjonen som kommer etter oss fortjener. Nå inviteres næringslivet med på en reise som byr på mange forretningsmuligheter for bedriftene som våger.

Les mer

Øl, innovasjon og mangfold

Det finnes mange studier som peker på sammenhengen mellom mangfold og innovasjon. Men hvordan henger mangfold og innovasjon sammen?

Les mer

Vet nok til å si ja

Onsdag er konteinerhavn i Kristiansandsregionen nok en gang på Bystyrets bord. Saken er nå godt nok belyst til å si ja til Kongsgård/Vige. Ytterligere forsinkelser er uheldig for næringslivet.

Les mer

Folkeskikkens begravelse

For fire år siden erklærte jeg meg for politisk tørrlagt. Det er mye jeg savner, men dårlig folkeskikk er ikke en del av det. Politikere skal tåle mye – men ikke alt!

Les mer

Forutsigbarhet hos politikerne

Når formannskapet skal behandle kommunedelplan for havneområde nord i Kristiansand (Kongsgård/Vige) på onsdag, skjer det etter en rekke debatter knyttet til saken.

Les mer

Togavsporing i havnedebatten

Fra mitt kontor på Langemyr ser jeg rett over til jernbaneterminalen. Og fra dette utsiktspunktet framstår havnediskusjonen som lett absurd, skriver Odd Terje Døvik i denne kronikken.

Les mer

Struts eller gaselle?

Ny teknologi, og krav til både økonomisk og miljømessig bærekraft vil endre varehandelen dramatisk de neste årene. Butikker og vareprodusenter må finne nye måter å skape, levere og kapre verdier på dersom de skal overleve. Er handelsnæringen på Sørlandet skodd for fremtiden? Konkurransen i handelsnæringen er ikke lenger begrenset til et utbud mot naboforretningen der den […]

Les mer

Våre hovedsamarbeidspartnere

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?

Fyll ut skjemaet nedenfor