AA

Women in Business

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN

Women in Business skal være en pådriver for å sikre likestilling og mangfold i regionen, noe som sammenfaller med Næringsforeningens strategi. Vi teller 250 medlemmer i nettverket, kvinner fra både offentlig og privat sektor.

HER MELDER DU DEG INN I NETTVERKET

Styringsgruppen i nettverket ledes av Vibeke Holm Ruud (HR-leder i Strai Kjøkken),  Nina Torjesen (forretningsrådgiver i Evry),  likestillingsrådgiver Helle I. Mellingen i Vest-Agder og Aust-Agder fylkeskommuner, Vibekke Hellesund (økonomidirektør i Hennig-Olsen Is), Tina Abrahamsen (rådgiver i Business Region Krs) og Ingrid Michalsen og Margrethe Saga fra Næringsforeningen.

WiBs strategi

«Vi skal styrke andelen kvinner på arenaer hvor beslutninger fattes»

Women in Business skal bidra til å gjøre Kristiansandsregionen til Norges beste næringsregion på likestilling og mangfold. Vi skal være rause, handlekraftige og synlige. 

Våre langsiktige mål er:

Samfunnsaktør: Women in Business skal være synlige og aktive i samfunnsdebatten. Media finner gode kilder blant medlemmene innenfor ulike fagfelt.

Kompetanse: Medlemmene i nettverket skal få tilført ny kompetanse og kunnskap i nettverket som gjør dem bedre rustet, og egnet, til å ta lederverv.

Møteplass: Viktigste møteplass for kvinner med ambisjon om innflytelse.

Synliggjøring: Oppdragsgivere i vår region finner godt kvalifiserte leder – og styrekandidater blant medlemmene i vårt nettverk.

Formål:

 • Øke antallet kvinnelige ledere i næringslivet og der hvor beslutninger fattes. (Styrer og ledelse), ved å bringe disse sammen. Synliggjøre disse for næringslivet i vår region.
 • Styrke næringslivet i regionen ved å utvide den kvinnelige andelen, slik at 100 prosent av kompetansen blir tatt i bruk.
 • Utvikle individuelle lederegenskaper hos medlemmene, gi muligheter for å bli motivert og valgt til lederstilling, styreverv osv.
 • Få flere kvinner på møtene og i ressursgruppene i Næringsforeningen, og i enda større grad motivere til engasjement.
 • Nettverksbygging og forretningsutvikling.

Møter høsten 2019

11. september: Brenn budsjettene! Dynamisk styring

Women in Business’ sponsorer SR-Bank, KPMG, Bouvet og Hennig-Olsen inviterer til møte om styringsmodellen «Beyond Budgeting» hos Hennig-Olsen. Stadig flere bedrifter driver uten å sette årlige budsjetter, og forbedrer med dette resultatet. Økonomidirektør Vibekke Hellesund hos Hennig-Olsen skal fortelle oss mer om denne typen dynamisk styring.

Det blir enkel servering, og er vi heldige får vi også smake på noe av det gode iskremfabrikken har å by på!

Dette arrangementet er gratis for medlemmer av Women in Business.

Pris for ikke-medlemmer: 250,- eksl. mva.

FULLBOOKET!

15. oktober: Kurs i praktisk styrearbeid

I samarbeid med Advokatfirma Tofte og Women in Business inviterer Næringsforeningen til kurs i styrearbeid.

Dette kurset er for alle som har styreverv, eller ønsker seg dette, samt daglige ledere.

Kurset gir deltagerne en oversikt over styrets oppgaver og ansvar. Reglene om valg av styret, sammensetning, og saksbehandlingsreglene gjennomgås også. Det blir en rekke praktiske eksempler fra virkeligheten, og det gjennomgås noen oppgaver som illustrerer de ulike reglene.

Kursholdere:

Solveig Løhaugen vil fortelle om egne erfaringer rundt styrearbeid.

Solveig Løhaugen er daglig leder i Advokatfirma Wigemyr & Co. Hun har hatt en rekke styreverv i løpet av sin karriere. Løhaugen er i dag blant annet styreleder i Agder Kollektivtrafikk (AKT) og styremedlem i Vinmonopolet. I 2017 ble Løhaugen tildelt prisen Årets styreleder på Sørlandet 2017.

Hans Erdvik Utdannet ved Det juridiske fakultet ved Universitet i Oslo 1993. Jobbet kort tid i et større advokatfirma i Oslo, før jeg ble dommerfullmektig i Grimstad. Har vært advokat i Kristiansand siden 1995. Har siden 1997 jobbet mye med selskapsrettslige problemstillinger, herunder reglene for styret og daglig leder.

Her melder du deg på:

Pris: 

Medlemmer av Næringsforeningen og/eller Women in Business: 1000,- + mva
Ikke-medlemmer: 1500,- + mva

Frokost serveres klokken 07:45

Bindende påmelding!

DATO FOR JULEMINGLING: 21. november. Les mer og meld deg på her: 

 

Tidligere møter og arrangement

2019:

13. juni: Sommerfest for Women in Business på Boen Gård

22. mai: Hvordan kapre drømmejobben? Sponsorarrangement. 

Women in Business sponsorer Azets, Sparebank 1 SR-Bank, KPMG, Bouvet og Hennig-Olsen Is inviterer til en hyggelig kveld i SR-Bank, med fokus på både interne og eksterne ansettelsesprosesser.

7. mars: Women in Business feirer toårsjubileum

2018:

22. oktober: Vær attraktiv på LinkedIn!

v/ Nina Torjesen i Evry for å holde et kurs i hvordan man bør bruke LinkedIn.

4. september: Bli trygg på media

v/ Fædrelandsvennens redaktør Eivind Ljøstad og Kjersti Løken Stavrum .

12. juni: Sommerfest for Women in Business på Vest-Agder museets lokaler i Nodeviga.

25. mai: Personlig økonomi – kvinnefellene: Advokat Solveig Løhaugen fra Wigemyr & Co. og professor Ellen K. Nyhus fra Universitetet i Agder er foredragsholdere.

19. april: Hersketeknikker med Sigrid Sollund fra NRK og Dagsnytt Atten.

14. mars: «Motivasjon i motbakke». Sparebank 1 SR Bank, Azets og KPMG inviterer til motivasjonsforedrag med coach og motivator, Tora Sæther fra Optivis, i SR Banks lokaler i Skippergata.

1. februar: Debatt om #Metoo i samarbeid med Sanitetsforeningen. Innleder og ordstyrer: Mette Hanekamhaug, politisk rådgiver i NKS og tidligere stortingspolitiker for FrP.  I panelet:  Joakim Hanssen (Fundament), Mette Gundersen (Ap), Anita S. Dietrichson (Næringsforeningen i Kristiansandsregionen), Bent Sigmund Olsen (Likestilt Arbeidsliv, Vest-Agder fylkeskommune), Solveig Løhaugen (advokat/partner i Wigemyr & Co.) og Renate Hægeland (Høyre). 

2017:

 • 7. mars: Lansering av Women in Business på Kick.
 • 20. april : Styreseminar i regi av Deloitte (målgruppen for dette seminaret de som «har lite- eller ingen erfaring fra styrearbeid). Næringsforeningens lokaler.
 • 19. mai: Lunsjforum i Næringsforeningen. DNB med tema, kvinner i ledelse hvor du bl.a. får høre foredrag fra «årets kvinnelige leder» Hilde Brundvand Norvik. Næringsforeningens lokaler.
 • 13. juni: «Sommerfest» med faglig innhold. Grønt Senter på Odderøya.
 • 13. oktober: Hva skiller menn og kvinner som ledere? Forsker Lisa Whitehead forteller om funn i forskningen sin. Klokken 14.00-15.30
 • 2. november: Forfatter Helene Uri holder foredrag om språk, kjønn og retorikk, etterpå blir det samtale om tema. Håndverkeren, det blir servert mat og drikke. Klokken 14.30.
 • 23. november: Fædrelandsvennen inviterer Women in Business på besøk i egne lokaler. Hvem slipper til i spaltene? Hvordan jobber de med å øke andelen kvinner? Klokken 14.00-16.00
 • 13. desember: Julemingling, tapas og drikke på Bakgården bar og restaurant.

 

Vi har en hederspris i Women in Business. I 2019 gikk prisen til Ann-Kristin Olsen, i 2018 gikk prisen til Anita Dietrichson, og i 2017 gikk den Tulla Wahlstedt.  Prisen deles ut etter følgende kriterier:

 • Women in business hederspris skal deles ut til en person som over tid har engasjert seg i å styrke andelen kvinner i lederposisjoner og på arenaer hvor beslutninger fattes i regionen, i henhold til nettverkets strategi. Dette arbeidet kan ha konsentrert seg om lederposisjoner i privat næringsliv, på den politiske arenaen, i kulturlivet, på idrettsarenaen eller i offentlig sektor, eventuelt flere av disse arenaene.
 • Alle medlemmer i nettverket kan fremme forslag om kandidater til prisen, innen en frist som styringsgruppen fastsetter. Forslagene skal være begrunnet innenfor prisens formål.
 •  Hedersprisen kan tildeles hvert år dersom styret finner en verdig kandidat. Den består av et diplom som presiserer styringsgruppens begrunnelse, samt et passende kunstverk.
 •  Styringsgruppen i Women in business fatter endelig beslutning om tildeling av prisen. Gruppen kan velge å ikke dele ut prisen et år, dersom det ikke er funnet verdige kandidater.
 • Hedersprisen overrekkes under Women in business’ årlige sommerfest

 

Women in Business har følgende samarbeidspartnere: Vest-Agder fylkeskommune, Azets, Sparebank 1 SR bank, KPMG, Bouvet og Hennig-Olsen Is.

Bakgrunn for opprettelsen av WiB: Sommeren 2016 gjennomførte Næringsforeningen en undersøkelse blant 450 kvinner, som enten hadde deltatt på møter i næringsforeningens regi eller var ansatte i en av våre medlemsbedrifter, for å se om det var interesse for et forretningsnettverk for kvinner.

Behovet var åpenbart: Av de 215 som svarte på undersøkelsen, ga 92 prosent uttrykk for at det var et ønske om å etablere dette.

Medlemsfordeler:

 • Som medlem i WiB blir du en del av et forretningsnettverk for kvinner i regionen vår.
 • Du vil som medlem av WiB ha mulighet til å delta på alle våre arrangement til reduserte priser
 • Medlem i FB gruppen hvor vi deler med hverandre: Nyheter og tips – alt fra ledige stillinger til saker du bør lese, som program som foregår.
 • Alle våre medlemmer har førsteprioritet til våre arrangement.

Medlemskap – kriterier:

 • Nettverket er for kvinner som har lederansvar, samt kvinner som ønsker å ta ansvar og bidra der beslutninger fattes.
 • Women in Business er et nettverk som koster 600 kr per år ( eksl. mva) for ansatte i medlemsbedrifter, og 900 kr (eksl. mva) per år for ansatte i ikke-medlemsbedrifter.
 • For dette medlemskapet får du reduserte priser på alle arrangement.
 • Du blir med i et nettverk, og får derfor førstehåndsinformasjon via nyhetsbrev rett i eposten din.
 • Women in Business samarbeider med NEW, KAN, Dina og Girl Geek Dinner. På våre hjemmesider vil du etter hvert finne lenker til deres arrangement også.
 • Nettverket skal bygges opp, og vi har som mål å få med enda flere deltakere.
 • Om deg:
 • Det er ikke et must at du er medlem av Næringsforeningen, heller ikke at du er leder.
 • Vi forventer at du deltar aktivt, at du ikke er redd for å si noe i større forsamlinger, og i det hele tatt «byr på deg selv».
 • Vi ønsker en kultur hvor vi heier hverandre fram, hvor vi samhandler og er gode ambassadører for nettverket.

Vi ønsker kvinner som byr på seg selv, som ønsker å bidra til å løfte kvinneandelen på beslutningsarenaer. Og som vil heie på hverandre, dele og anbefale hverandre.

Annonse
Annonse
Annonse

Women in Business skal være en pådriver for å sikre likestilling og mangfold i regionen, noe som sammenfaller med Næringsforeningens strategi. Vi teller 250 medlemmer i nettverket, kvinner fra både offentlig og privat sektor.

HER MELDER DU DEG INN I NETTVERKET

Styringsgruppen i nettverket ledes av Vibeke Holm Ruud (HR-leder i Strai Kjøkken),  Nina Torjesen (forretningsrådgiver i Evry),  likestillingsrådgiver Helle I. Mellingen i Vest-Agder og Aust-Agder fylkeskommuner, Vibekke Hellesund (økonomidirektør i Hennig-Olsen Is), Tina Abrahamsen (rådgiver i Business Region Krs) og Ingrid Michalsen og Margrethe Saga fra Næringsforeningen.

WiBs strategi

«Vi skal styrke andelen kvinner på arenaer hvor beslutninger fattes»

Women in Business skal bidra til å gjøre Kristiansandsregionen til Norges beste næringsregion på likestilling og mangfold. Vi skal være rause, handlekraftige og synlige. 

Våre langsiktige mål er:

Samfunnsaktør: Women in Business skal være synlige og aktive i samfunnsdebatten. Media finner gode kilder blant medlemmene innenfor ulike fagfelt.

Kompetanse: Medlemmene i nettverket skal få tilført ny kompetanse og kunnskap i nettverket som gjør dem bedre rustet, og egnet, til å ta lederverv.

Møteplass: Viktigste møteplass for kvinner med ambisjon om innflytelse.

Synliggjøring: Oppdragsgivere i vår region finner godt kvalifiserte leder – og styrekandidater blant medlemmene i vårt nettverk.

Formål:

 • Øke antallet kvinnelige ledere i næringslivet og der hvor beslutninger fattes. (Styrer og ledelse), ved å bringe disse sammen. Synliggjøre disse for næringslivet i vår region.
 • Styrke næringslivet i regionen ved å utvide den kvinnelige andelen, slik at 100 prosent av kompetansen blir tatt i bruk.
 • Utvikle individuelle lederegenskaper hos medlemmene, gi muligheter for å bli motivert og valgt til lederstilling, styreverv osv.
 • Få flere kvinner på møtene og i ressursgruppene i Næringsforeningen, og i enda større grad motivere til engasjement.
 • Nettverksbygging og forretningsutvikling.

Møter høsten 2019

11. september: Brenn budsjettene! Dynamisk styring

Women in Business’ sponsorer SR-Bank, KPMG, Bouvet og Hennig-Olsen inviterer til møte om styringsmodellen «Beyond Budgeting» hos Hennig-Olsen. Stadig flere bedrifter driver uten å sette årlige budsjetter, og forbedrer med dette resultatet. Økonomidirektør Vibekke Hellesund hos Hennig-Olsen skal fortelle oss mer om denne typen dynamisk styring.

Det blir enkel servering, og er vi heldige får vi også smake på noe av det gode iskremfabrikken har å by på!

Dette arrangementet er gratis for medlemmer av Women in Business.

Pris for ikke-medlemmer: 250,- eksl. mva.

FULLBOOKET!

15. oktober: Kurs i praktisk styrearbeid

I samarbeid med Advokatfirma Tofte og Women in Business inviterer Næringsforeningen til kurs i styrearbeid.

Dette kurset er for alle som har styreverv, eller ønsker seg dette, samt daglige ledere.

Kurset gir deltagerne en oversikt over styrets oppgaver og ansvar. Reglene om valg av styret, sammensetning, og saksbehandlingsreglene gjennomgås også. Det blir en rekke praktiske eksempler fra virkeligheten, og det gjennomgås noen oppgaver som illustrerer de ulike reglene.

Kursholdere:

Solveig Løhaugen vil fortelle om egne erfaringer rundt styrearbeid.

Solveig Løhaugen er daglig leder i Advokatfirma Wigemyr & Co. Hun har hatt en rekke styreverv i løpet av sin karriere. Løhaugen er i dag blant annet styreleder i Agder Kollektivtrafikk (AKT) og styremedlem i Vinmonopolet. I 2017 ble Løhaugen tildelt prisen Årets styreleder på Sørlandet 2017.

Hans Erdvik Utdannet ved Det juridiske fakultet ved Universitet i Oslo 1993. Jobbet kort tid i et større advokatfirma i Oslo, før jeg ble dommerfullmektig i Grimstad. Har vært advokat i Kristiansand siden 1995. Har siden 1997 jobbet mye med selskapsrettslige problemstillinger, herunder reglene for styret og daglig leder.

Her melder du deg på:

Pris: 

Medlemmer av Næringsforeningen og/eller Women in Business: 1000,- + mva
Ikke-medlemmer: 1500,- + mva

Frokost serveres klokken 07:45

Bindende påmelding!

DATO FOR JULEMINGLING: 21. november. Les mer og meld deg på her: 

 

Tidligere møter og arrangement

2019:

13. juni: Sommerfest for Women in Business på Boen Gård

22. mai: Hvordan kapre drømmejobben? Sponsorarrangement. 

Women in Business sponsorer Azets, Sparebank 1 SR-Bank, KPMG, Bouvet og Hennig-Olsen Is inviterer til en hyggelig kveld i SR-Bank, med fokus på både interne og eksterne ansettelsesprosesser.

7. mars: Women in Business feirer toårsjubileum

2018:

22. oktober: Vær attraktiv på LinkedIn!

v/ Nina Torjesen i Evry for å holde et kurs i hvordan man bør bruke LinkedIn.

4. september: Bli trygg på media

v/ Fædrelandsvennens redaktør Eivind Ljøstad og Kjersti Løken Stavrum .

12. juni: Sommerfest for Women in Business på Vest-Agder museets lokaler i Nodeviga.

25. mai: Personlig økonomi – kvinnefellene: Advokat Solveig Løhaugen fra Wigemyr & Co. og professor Ellen K. Nyhus fra Universitetet i Agder er foredragsholdere.

19. april: Hersketeknikker med Sigrid Sollund fra NRK og Dagsnytt Atten.

14. mars: «Motivasjon i motbakke». Sparebank 1 SR Bank, Azets og KPMG inviterer til motivasjonsforedrag med coach og motivator, Tora Sæther fra Optivis, i SR Banks lokaler i Skippergata.

1. februar: Debatt om #Metoo i samarbeid med Sanitetsforeningen. Innleder og ordstyrer: Mette Hanekamhaug, politisk rådgiver i NKS og tidligere stortingspolitiker for FrP.  I panelet:  Joakim Hanssen (Fundament), Mette Gundersen (Ap), Anita S. Dietrichson (Næringsforeningen i Kristiansandsregionen), Bent Sigmund Olsen (Likestilt Arbeidsliv, Vest-Agder fylkeskommune), Solveig Løhaugen (advokat/partner i Wigemyr & Co.) og Renate Hægeland (Høyre). 

2017:

 • 7. mars: Lansering av Women in Business på Kick.
 • 20. april : Styreseminar i regi av Deloitte (målgruppen for dette seminaret de som «har lite- eller ingen erfaring fra styrearbeid). Næringsforeningens lokaler.
 • 19. mai: Lunsjforum i Næringsforeningen. DNB med tema, kvinner i ledelse hvor du bl.a. får høre foredrag fra «årets kvinnelige leder» Hilde Brundvand Norvik. Næringsforeningens lokaler.
 • 13. juni: «Sommerfest» med faglig innhold. Grønt Senter på Odderøya.
 • 13. oktober: Hva skiller menn og kvinner som ledere? Forsker Lisa Whitehead forteller om funn i forskningen sin. Klokken 14.00-15.30
 • 2. november: Forfatter Helene Uri holder foredrag om språk, kjønn og retorikk, etterpå blir det samtale om tema. Håndverkeren, det blir servert mat og drikke. Klokken 14.30.
 • 23. november: Fædrelandsvennen inviterer Women in Business på besøk i egne lokaler. Hvem slipper til i spaltene? Hvordan jobber de med å øke andelen kvinner? Klokken 14.00-16.00
 • 13. desember: Julemingling, tapas og drikke på Bakgården bar og restaurant.

 

Vi har en hederspris i Women in Business. I 2019 gikk prisen til Ann-Kristin Olsen, i 2018 gikk prisen til Anita Dietrichson, og i 2017 gikk den Tulla Wahlstedt.  Prisen deles ut etter følgende kriterier:

 • Women in business hederspris skal deles ut til en person som over tid har engasjert seg i å styrke andelen kvinner i lederposisjoner og på arenaer hvor beslutninger fattes i regionen, i henhold til nettverkets strategi. Dette arbeidet kan ha konsentrert seg om lederposisjoner i privat næringsliv, på den politiske arenaen, i kulturlivet, på idrettsarenaen eller i offentlig sektor, eventuelt flere av disse arenaene.
 • Alle medlemmer i nettverket kan fremme forslag om kandidater til prisen, innen en frist som styringsgruppen fastsetter. Forslagene skal være begrunnet innenfor prisens formål.
 •  Hedersprisen kan tildeles hvert år dersom styret finner en verdig kandidat. Den består av et diplom som presiserer styringsgruppens begrunnelse, samt et passende kunstverk.
 •  Styringsgruppen i Women in business fatter endelig beslutning om tildeling av prisen. Gruppen kan velge å ikke dele ut prisen et år, dersom det ikke er funnet verdige kandidater.
 • Hedersprisen overrekkes under Women in business’ årlige sommerfest

 

Women in Business har følgende samarbeidspartnere: Vest-Agder fylkeskommune, Azets, Sparebank 1 SR bank, KPMG, Bouvet og Hennig-Olsen Is.

Bakgrunn for opprettelsen av WiB: Sommeren 2016 gjennomførte Næringsforeningen en undersøkelse blant 450 kvinner, som enten hadde deltatt på møter i næringsforeningens regi eller var ansatte i en av våre medlemsbedrifter, for å se om det var interesse for et forretningsnettverk for kvinner.

Behovet var åpenbart: Av de 215 som svarte på undersøkelsen, ga 92 prosent uttrykk for at det var et ønske om å etablere dette.

Medlemsfordeler:

 • Som medlem i WiB blir du en del av et forretningsnettverk for kvinner i regionen vår.
 • Du vil som medlem av WiB ha mulighet til å delta på alle våre arrangement til reduserte priser
 • Medlem i FB gruppen hvor vi deler med hverandre: Nyheter og tips – alt fra ledige stillinger til saker du bør lese, som program som foregår.
 • Alle våre medlemmer har førsteprioritet til våre arrangement.

Medlemskap – kriterier:

 • Nettverket er for kvinner som har lederansvar, samt kvinner som ønsker å ta ansvar og bidra der beslutninger fattes.
 • Women in Business er et nettverk som koster 600 kr per år ( eksl. mva) for ansatte i medlemsbedrifter, og 900 kr (eksl. mva) per år for ansatte i ikke-medlemsbedrifter.
 • For dette medlemskapet får du reduserte priser på alle arrangement.
 • Du blir med i et nettverk, og får derfor førstehåndsinformasjon via nyhetsbrev rett i eposten din.
 • Women in Business samarbeider med NEW, KAN, Dina og Girl Geek Dinner. På våre hjemmesider vil du etter hvert finne lenker til deres arrangement også.
 • Nettverket skal bygges opp, og vi har som mål å få med enda flere deltakere.
 • Om deg:
 • Det er ikke et must at du er medlem av Næringsforeningen, heller ikke at du er leder.
 • Vi forventer at du deltar aktivt, at du ikke er redd for å si noe i større forsamlinger, og i det hele tatt «byr på deg selv».
 • Vi ønsker en kultur hvor vi heier hverandre fram, hvor vi samhandler og er gode ambassadører for nettverket.

Vi ønsker kvinner som byr på seg selv, som ønsker å bidra til å løfte kvinneandelen på beslutningsarenaer. Og som vil heie på hverandre, dele og anbefale hverandre.

DEL

TWITTER
FACEBOOK
LINKEDIN
Annonse
Annonse
Annonse

Våre hovedsamarbeidspartnere

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?

Fyll ut skjemaet nedenfor